Fransızca Eğitim

Fransızca Eğitimi

Yirmibirinci yüzyıl insanının sahip olması gereken beceriler konusunda, uluslararası alanyazında sıklıkla vurgulanan konulardan birisi de yabancı dil becerileridir. Bu noktada, Ataçağ Koleji Ortaokulu, güçlü bir İngilizce yabancı dil becerisine ek olarak, öğrencilerine, ikinci yabancı dil olarak Fransızca eğitimi verir. Fransızca eğitimi uygulamaları kapsamında, akademik dersler, ders dışı, okul içi, hafta içi bağlamında çeşitli destek hizmetleri sunulmaktadır.

Vocab Quiz ve Petite Controle (Kelime Testi) Çalışmaları

Öğrencilere, İngilizce ve Fransızca derslerinde her yeni üniteye başlamadan önce öğretmenleri tarafından aylık belirlenen kelime listesi iletilir. Bu kelime listeleri, kitabın ön gördüğü kazanımlar dikkate alınarak hazırlanır.Öğrenciler 4 hafta boyunca bu kelime listelerinden oluşan kelime testlerine katılmaktadırlar.Bu testlerin amacı, öğrencilerin sarmal öğrenme yoluyla farklı zamanlarda bu kelimelerle 4 defa karşılaşarak, kalıcı hafızaya aktarmalarını sağlamaktır.

Quizlet Uygulaması

Öğrencilerin İngilizce ve Fransızca derslerinde belirlenen hedef kelimeleri aynı zamanda Quizlet uygulamasına öğretmenler tarafından yüklenmektedir. Öğrenciler ise, Quizlet uygulamasını indirdikten sonra öğretmenleri tarafından paylaşılan katılım kodlarını kullanarak, sınıflarına dahil olurlar. Tanımlanmış olan kelime listeleri üzerinden, öğrenciler 5 adımlık (Öğren, Kartlar, Yaz, Eşleştir, Test) bir çalışma setine dahil olurlar. Öğretmenler kendi Öğretmen hesaplarından öğrencilerin ilerleme durumunu takip edebilirler.

High Flier of the Month / L’élève Du Mois (Ayın Öğrencisi Çalışması)

Öğrencilerin yabancı dil derslerine ve ek çalışmalarına yönelik motivasyonlarını artırmak amacıyla gerçekleştirilen bir çalışmadır.Öğrenciler, bir ay boyunca İngilizce ve Fransızca derslerinde belirlenen kriterler üzerinden puan toplarlar. Her iki derste toplanan bu puanlar ay sonunda toplanır ve ayın öğrencisi belirlenir. Bu öğrenciler okulun Instagram hesabı üzerinden paylaşılır.

.

Bilgi Formu