ATAÇAĞ ONLINE

Öğretmen ile öğrenci arasındaki mesafeyi ortadan kaldırarak etkileşimli ders işlenmesine imkan sağlayan online sınıf platformu Perculus ile hazır durumdayız. Öğrenciler bu platform üzerinden kendileri için belirlenmiş haftalık ders programını takip ederken, geçmiş dersler ile tekrar yapabilmektedir. Her hafta işlenen konularımıza bağlı olarak ödevlendirme ve sınavlarımız K12Net sistemimizde devam edecektir.

Sınav gruplarımız için LGS deneme sınavları K12Net üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.

Online derslere katılmak için https://cagfenkoleji.perculus.com adresine giriş yapmalı ve öğrencinize tanımlanmış olan dersin üzerine tıklamalısınız. Kullanıcı adı ve şifreniz, okul yönetimi tarafından sizlere iletilmiştir. İnternet tarayıcısı olarak Google Chrome kullanmanızı tavsiye ederiz.

15 MADDE'DE ATAÇAĞ ONLİNE

1- Canlı Dersler: Akademik, yabancı dil ve beceri dersleri ile etütler online olarak yapılır. Öğrencilerin dersleri diledikleri zaman tekrar edebilmesi için kayıt altına alınan bir sistemle dersler işlenmektedir. İşlenen derslerin yoklamaları alınır.

2- Online Deneme Sınavları: KDS (Kazanım Değerlendirme Sınavı), ÜDS (Ünite Değerlendirme Sınavı), Vize Deneme Sınavı online olarak cumartesi günü uygulanır.

3- Vocab. Quiz, Petit Controle: Fransızca ve İngilizce kelime testleri online olarak her hafta sonu iki gün içerisinde uygulanır. Kelime testleri ilkokulda 45, ortaokul ve lisede 60 kelimeden oluşur. Kelime testleri yabancı dil ediniminde önemli konuların başında gelir.

4- Online RPD Söyleşileri: Konusu uzmanlar tarafından önceden belirlenmiş olan bir tema üzerine her hafta gerçekleştirilir. Cumartesi günü öğrencilere konu gönderilir ve öğrencilerin hazırlık yapmaları istenir. Takip eden hafta içerisinde uzman psikolojik danışmanlar tarafından online olarak söyleşi yapılır.

5- Online RPD Envanterleri: Uzman psikolojik danışmanlar tarafından öğrencileri akademik, sosyolojik, fizyolojik, psikolojik ve beceri alanlarında tanımak için online olarak belirli zaman aralıklarında envanterler uygulanır .

6- Online RPD Görüşmeleri: Uzman psikolojik danışmanlar tarafından ihtiyaç ve talep doğrultusunda öğrenciler ve ebeveynlerle online olarak bireysel görüşmeler yapılır.

7- Online Etüt ve Soru Çözümü: Akademik ve yabancı dil alanlarında ihtiyaç ve/veya talep doğrultusunda RPD uzmanları tarafından online etüt ve soru çözümleri planlaması yapılır.

8- Kariyer Merkezi (SoMeTalks): İş insanı, akademisyen, bürokrat, siyasetçi, sporcu gibi görev ve/veya meslek alanlarındaki kişilerle öğrenciler online olarak söyleşiler gerçekleştirilir.

9- Genel Kültür / Genel Yetenek: Öğrencilerin farkındalık düzeylerini arttırmak amacıyla her ay 4, 5 ,6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflara Genel Kültür, Genel Yetenek Testleri uygulanır.

10- Online Etkinlikler: CLIL metodu baz alınarak öğrenciler, öğrendikleri yabancı dili, farklı bağlamlarda, farklı dijital platformlarda kullanarak etkinlikler gerçekleştirilir. Quiz Night, High Flier of the Month, Quizlet, Online Culture Tour, Oxfordowl (e-book) vb. uygulamaları ile dil öğrenim sürecinin, edinime dönüşmesi hedeflenir.

11- Değerler Eğitimi: Her ay önceden belirlenmiş değer ile ilgili çalışmalar yapılır. Online Rehberlik söyleşisinde uzman rehber tarafından, Koçluk Saatinde sınıf koçu tarafından ayın değeri işlenir. Aynı zamanda gerçekleştirilen Kariyer Merkezi çalışmalarında ayın değerine uygun olarak konuk seçilerek söyleşi yapılır.

12- Kulüpler: Beceri Eğitimi Programı olan BEP kapsamında 21. yüzyılda sadece akademik değil tüm hayatında başarılı olacak nesiller yetiştirmek amacıyla öğrencilere yetenek ve becerileri hakkında farkındalık kazandırılır.

13- Entelektüel Sorumluluk: Ortaokul ve lise öğrencilerinin keşfetme tutkusuyla bilginin peşinde koşmaları, bilime, doğaya, olgulara, olaylara, kişilere ve felsefik kavramlara karşı farkındalığı yüksek bireyler olarak yaklaşmalarını sağlamak amacıyla her pazartesi uzman psikolojik danışmanlar tarafından araştırma konusu verilir.

14- Koçluk Saati: Sınıf koçları tarafından her hafta yürütülen koçluk saatinde entelektüel sorumluluk ödevleri, genel kültür genel yetenek testleri, değerler eğitimi çalışmaları gibi konulara yer verilir.

15- Ödevler: Ders öğretmenleri tarafından verilen ödevler düzenli olarak öğretmenler tarafından kontrol edilir. K12Net Ödevler Modülüne işlenir, kontrolü ve takibi yapılır. Ebeveyn ve öğrencilere sistem üzerinden geribildirim verilir.

Bilgi Formu